ponedeljek, 29. april 2013

Nega telesa






Nega kože telesa

Tekom zime našemu telesu dobro dene čudovit solni piling. In sicer zmešajte sol in olivno olje v gosto zmes. Nanesite na celotno telo, lahko tudi lasišče in rahlo pomasirajte. Nato splaknite. Vaša koža bo čudovito mehka, nahranjena in gladka. Poleg tega bo tudi vaša aura očiščena vseh neprijetnih energij, ki ste jih potegnili nase iz okolice in drugih ljudi. Priporočljivo je, da to izvajate 1x tedensko.

Lahko pa si privoščite solno kopel. V kopalno kad stresite 1 kg soli in se namakajte največ 20 minut, nato se stuširajte.  Vaše telo bo postalo lažje, saj se bo razbremenilo vsega, kar ste posrkali iz okolja med tednom.

Ayurveda uporablja poseben način tuširanja, kjer se najprej namažemo z oljem, nato šele namilimo telo in splaknemo. Koža bo tako bolj nahranjena in prijetno gladka.

Še nekaj nasvetov za zelo suho kožo:

 Izogibajte se:

 -tuširanju s prevročo vodo

 -uporabi mila oz. uporabimo minimalno količino mila samo za kritične predele

 - skrajšajmo čas tuširanja

 -namažimo se z losionom oz. mlekom po tuširanju

Moj nasvet: majhen trik, ki bo dobro navlažil vaša pljuča, organ, ki je odgovoren za to kakšna bo vaša koža: vsak dan pojejte 1 jedilno žlico olivnega olja ali do 3 žlice kokosove maščobe, soočite se  tudi s svojo žalostjo (morda še iz otroštva) ter pogumom in si privoščite  plavanje v bazenu.

Zelo pomembno je, da dnevno vnašamo  zdrave maščobe v svoje telo. Torej, če jeste zelo malo masla, avokada, olivnega olja, kokosove masti….je sedaj čas, da povečate količino. Od tega se ne boste zredile, lahko pa pričnejo vaši jajčniki proizvajat spolne hormone, ki  nato vplivajo na vašo ščitnico in vse telo. Torej, vnos zdravih maščob ima velik pomen, saj je od tega odvisno, kako se boste  počutile: dobro ali slabo. Vpliva pa tudi na vaš izgled, na gube in vlažnost kože.

Če je koža suha ali mastna, potrebuje tudi posebno zunanjo nego. Najboljša so naravna olja, ki prodrejo v globino in tako dobro nahranijo vse plasti. Posegajte po naravnih losijonih in kremah za telo, po možnosti s certifikati. Na trgu obstaja že mnogo znamk, ki ustrezajo tem pogojem.  Dejstvo je, da kreme vsak dan vnašamo v sebe in tako redno vplivamo na svoje hormone.  Zato je pomembno, da smo pri izbiri zavestne in izbirčne. Ne glejte samo na ceno in dobre reklame, temveč se posvetite tudi vsebini. Preveč umetnih snovi ni dobro za vas. Imejte se rade, zato izbirajte modro!

Olje si lahko naredite tudi same. Vzemite kvalitetno olivno ali kako drugo olje, vanj naribajte belo korenje in pustite stati v steklenem kozarcu nekaj tednov na soncu.  Potem precedite in spravite v hladilnik. Takšno olje ima antiseptični učinek in ga lahko uporabite pri problemih s kožo (mozolji, alergije, brazgotine…).  Sama sem olje uporabljala pri hčerinih problemih alergije na pršice, ki so se kazali očitno na njeni koži. In vsakič znova se je koža čudovito pomirila.

Obloga za lepša in mehkejša stopala

1.                  Zrel avokado zmečkamo z vilicami in namažemo na stopala. Naj učinkuje 15 minut, potem pa splaknemo z vodo. Stopala bodo prijetno mehka in nahranjena.

 

SUPERŽIVILA

Ste vedele, da so pljuča tista, ki vplivajo tudi na vašo kožo in obliko telesa? Zato je zelo pomembno, da skrbimo za svoja pljuča, da so dovolj navlažena in uravnovešena. Pljuča spodbudimo s plavanjem, pretegovanjem, masažo timusa, sprehodom in globokim dihanjem na svežem zraku.

Super živilo, ki poskrbi za lepše lase, obrvi, nohte in pomaga mišicam, kostem in kitam da so močnejše, je MSM, kristal lepote. To je organsko žveplo, ki ga naše telo potrebuje vsak dan, zato ga je potrebno vnašati dnevno. Poskrbi tudi za brazgotine, strije…  Je nujen pri ustvarjanju kolagena, glavne sestavine hrustanca in veznega tkiva. Zelo primeren za uživanje pri krčnih žilah. Priporočljivo ga je piti z limono oz. C vitaminom.  Vmešate ga lahko tudi v svoje kremce, losijone in šampone ali ga dodate v kopeli. Privoščite si tudi več hrane, ki vsebuje žveplo: zelje, ohrovt, koleraba, čebula…

 
ENERGIJSKE VAJE

Masaža timusa: timus se nahaja na področju pljuč oz. prsnega koša, s prsti ali pestjo se nekajkrat potapkajte po timusu (tako kot se je tarzan). Tako boste zmasirale to žlezo, ki vpliva na celoten dihalni sistem in tudi vaša pljuča.

 ZAKON PRIVLAČNOSTI

Čudovita misel, ki naj napolnjuje vaš vsakdan:

Če se odločim verjeti, da so mi ljudje vedno pripravljeni pomagati, bom ugotovila, da je res tako. Saj veste, kar si mislimo, to tudi dobimo.

In še ena resnica:

Če se imate radi in ste odobravajoči do sebe, če v sebi ustvarite občutek varnosti, če si zaupate, se cenite in sprejemate, lahko ustvarite urejen um, pritegujete več  ljubečih odnosov, prikličete novo službo in celo dopustite, da se vam normalizira telesna teža. (Louise L. Hay)

 
MEDITACIJA je bila poslana na vaš email naslov.
 









V poplavi raznoraznih preparatov za lase, kozmetike in losionov smo največkrat samo zmedeni. Zato si poglejte, preverite in nakupujte bolje ozaveščeni : http://www.dolceta.eu/slovenija/Mod3/index.php

http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=35693

http://www.zps.si/osebna-nega-in-sport/index.php?Itemid=324

Ni komentarjev:

Objavite komentar