sreda, 10. april 2013

Nega las

Tako, pa smo pričele. Zakaj pravzaprav mini šola lete in sijaja? Ker je lepota in žar, ki ga ima vsaka ženska, proces, ki se odkriva tako, kot brusimo diamant, korak za korakom. Lepota ni samo make up, lepota je tudi dobro počutje, usklajeno delovanje vseh organov, pravilna prehrana in vse to, se kaže tudi navzven. Make up ni bistvo, je dodatek, ki nadgradi našo lepoto. Lepota pa sije iz osebe. Ko je telo dobro nahranjeno in se ženska prijetno počuti v svojem telesu, takrat žari. Ni pa prav, da sami sebi zakrijemo to, kar nam kaže naš obraz. Prav je, da ga upoštevamo in popravimo kar ni usklajeno v naši notranjosti. In potem z make upom, samo še nadgradimo in ojačamo svoj žar.


Zase lahko rečem, da imam suho kožo. Prav zaradi tega sem leta in leta preizkušala razne kreme in losijone za telo. Še najhuje je bilo preko zime, saj me je koža pričela srbeti od izsušenosti. Saj veste, kako je s tekočino, vemo da moramo veliko piti, pa kljub temu ne pijemo dovolj. No, tako je bilo tudi pri meni. Raje sem preizkušala kreme, ki so obljubljale, da bo moja koža potem kot nova. Na žalost se to ni zgodilo. Če sedaj seštejem ves denar, ki sem ga dala v ta namen, bi ga bilo že za nakup kakega avta. Potem me je srečala pamet. Pričela sem uporabljati naravna olja in kreme. Naučila sem se kaj pomeni kakšna sestavina in tako kupovala količinsko manj in raje boljše kvalitete. Nato sem pričela intenzivno delati na sebi. Za čuda se mi je stanje kože počasi popravljalo. Vedno več ljubezni sem namenjala svojemu telesu in vedno boljša je bila moja koža. Nato sem spoznala superživila. Ta so nahranila moje celice, kite, mišice, kosti in vse organe. Spoznala sem, da prihaja to kar želim zase in svojo kožo, pravzaprav od znotraj. Kako važno je kaj vnašamo v sebe, kako navlažimo svoje telo, predvsem pljuča in ledvica ter s tem zagotovimo vlago naši koži. Sem sicer na začetku te poti, vendar lahko rečem, da problemi, ki sem jih imela prej, že izginjajo. Moje telo je zadovoljno in to je največ, kar lahko podarim sama sebi. Vse skrivnosti sedaj podarjam tudi vam. Upam, da jih boste maksimalno izkoristile in uživale.

Več o mojem delu in meni pa si lahko preberete na http://barbarapust.webs.com



Frizerske nasvete je pripravila Bernarda Grobin, lastnica frizerskega salona LAS



Narava nam je dala lase za zaščito in ohranjanje toplote, pa tudi za okras. Danes se znamo zaščititi in ogreti na mnogo načinov, ki ne vključujejo več las, zato je njihova naloga vedno bolj okrasna. S pravo pričesko lahko očaramo in še poudarimo svojo lepoto.



1. Nasvet: osnovna nega las je vsakodnevno česanje (zjutraj in zvečer), umivanje po potrebi in seveda striženje. S krožnimi gibi in samo z blazinicami (brez nohtov) lasišče in lase dobro umijemo s šamponom in podrgnemo. Če bodo lasje po umivanju še vedno malce mastni, jih ne moremo dobro oblikovati s krtačo. S pravilno postriženimi lasmi in pravilno nego, ne bi z oblikovanjem pričeske, smeli imeti nobenih problemov. Lase vedno umijemo dvakrat. S prvim umivanjem odstranimo površinsko umazanijo in maščobo, z drugim nanosom šampona pa lasišče in lase očistimo tudi globinsko. Lasje so dobro sprani takrat, ko nam pod prsti 'zaškripajo'. Na koncu uporabimo tudi balzam, ki lase dodatno nahrani.



2. Najbolje je sušiti lase na zraku. Če uporabimo sušilec las, bodimo pozorni, da lase sušimo od lasišča proti konicam. S tem lase gladimo, jih zapremo in jim poudarimo njihov naravni sijaj. Če imate mastne lase se izogibajte dotikanja las z rokami, saj s tem spodbujate žleze lojnice, da aktivneje izločajo maščobo. Lahko pa si to dovolite pri bolj suhem lasu.



3. Pri dolgih laseh se večkrat zgodi, da se konice rade razcepijo. Takrat je potrebno k frizerju, da postriže te konice, saj se v nasprotnem primeru, lasje še bolj cepijo in uničijo. Če jih strižemo sami, bodimo pozorni na to, da odstrižemo zares vse področje, ki se cepi, drugače se rado zgodi, da se lasje cepijo še naprej.



4. Primerni šamponi: za mastne lase – kopriva, za normalne – breza, suhe - kamilica. Za negovanje barvanih ali kako drugače kemijsko obdelanih las je potrebno več nege. V tem primeru ne uporabljajte šampona koprive, ker boste dobile sračje gnezdo. Uporabite raje šampon za barvane lase in nujno balzam, ki las ponovno nahrani.



5. Pri prhljaju lahko uporabite eterično olje čajevca, ki bo dezinficiral lasišče. Dodajte nekaj kapljic olja v šampon. Bodite pazljive pri barvanih laseh.



Moj nasvet: Lahko se zgodi, da imate dobro in redno negovane lase, pa kljub temu zaznate, da nekaj ni v redu z njimi. Takrat je čas, da pokukate v notranjost svojega telesa. Morda vam primanjkuje vitaminov, mineralov ali železa. Če vam lasje izpadajo in če se vam ob tem lomijo tudi nohti, ste po vsej verjetnosti slabokrvni. To se lahko zgodi, če uživate malo ali nič mesa ali pa se je ojačala vaša menstruacija. Vsakomesečna čišča vam jo lahko krepko zagode, če niste pozorne na te spremembe. Pri močnih menstruacijah, potrebujete posebne dodatke, ki bodo nahranili vaše telo. Priporočam vam angeliko (ki je super za ženske zadeve), morda spirulino ali celo pšenično oz. ječmenovo travo.

Po umivanju pa ne pozabite na čudovit dodatek: olje za lasne konice, ki bo vaše lase še dodatno nahranilo, vam olajšalo razčesavanje las in še svetili se bodo.



OBLOGE ZA LEPŠE LASE

1. Kake pol ure pred umivanjem las, si lase namažemo s kokosovim oljem, nato temeljito umijemo. Kokosova mast odstranjuje tudi prhljaj.

2. Ko lase splakujemo lahko uporabimo kis, limono ali kamilice in tako še dodatno nahranimo lase in povečamo njihov sijaj.



SUPERŽIVILA

Ledvica so tisti organ, ki je povezan z našimi lasmi. Če so ledvica zdrava in uravnotežena, potem bodo tudi vaši lasje lepi, močni, sijoči in obratno. Zato je prav, da poskrbimo za ta organ in si privoščimo superživilo, ki ga jača. Slan okus je tisti, ki pripada ledvicam, zato si privoščite uživanje rjave alge, himalajske soli, ašvagande ali spiruline.



ENERGIJSKE VAJE

Masaža ledvic : podrgneš nekajkrat dlan ob dlan in roke streseš, položiš jih zadaj na področje ledvic in krožiš z lahkim dotikom po ledvicah. Nato dlani ponovno podrgneš in streseš, tokrat narediš pesti in nalahno potolčeš po ledvicah na spodnjem predelu hrbta. Tako, ledvica so zmasirana in zadovoljna. V mislih jim pošljite nasmešek (lahko v obliki smeškota).



ZAKON PRIVLAČNOSTI

Poglejte kaj si dnevno mislite o svojem telesu. Vsak dan se pogledate v ogledalo in vsak dan vam steče skozi um nešteto misli o telesu. Vsaka zase ve, kateri del ima najmanj rada. Zato je ta del tudi vaš najšibkejši člen. Šibite ga s svojimi negativnimi mislimi in mu dnevno govorite, da ni dober, da ga nimate rade, da ni sprejet. Npr. če je to trebuh, ki ima malce več maščobe, kot bi si same želele, boste vedno 'hude' nanj. Pomislite, kako bi se ve počutile, če bi se nekdo tako obnašal do vas. Verjetno ne najbolje. Zato bomo danes obrnile naše misli in pričele zavestno izbirati pozitivne in s tem bomo svojemu delu telesa, lahko tudi organu, pošiljale pozitivno vibracijo. S spodnjo vajo boste odkrile kateri del telesa je vaš najšibkejši člen in to spremenile v moč.

In še vaja:

Vzemite si 5 min časa, zaprite oči in se potopite vase. potujte po svojem telesu, od glave do prstov na nogi, potujte z zavestjo. Tisti del, ki bi ga najraje preskočile, lahko da jih je več, in se vam zdi da ni pomemben, temu se še bolj posvetite. Pošljite ljubezen, puhast roza oblak, ki naj ta del zapolni. Večkrat čez dan se spomni na to kako ga obdaja ta oblak ljubezni in začuti prijeten občutek. S tem boste nahranili šibki člen svojega telesa in morda celo preprečili bolezen.










 MEDITACIJA:
Je poslana na vaš email naslov.

V poplavi raznoraznih preparatov za lase, kozmetike in losionov smo največkrat samo zmedeni. Zato si poglejte, preverite in nakupujte bolje ozavešečni : http://www.dolceta.eu/slovenija/Mod3/index.php

http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=35693

http://www.zps.si/osebna-nega-in-sport/index.php?Itemid=324




Rss_feed

Ni komentarjev:

Objavite komentar