ponedeljek, 22. april 2013

Nega obrvi

MINI ŠOLA LEPOTE IN SIJAJA
Nasvete za oblikovanje obrvi, je pripravila Alexandra Pi Bachel, MakeUp Artistka

OBLIKOVANJE OBRVI
Si želite doseči optično dvignjene veke brez lepotnih posegov? Ali lahko s hitrimi in enostavnimi koraki poudarite vašo naravno lepoto ter prikrijete drobne pomanjkljivosti? Je možno, da z dovršeno obliko obrvi dosežete učinek sijočih oči ?
Po mnenju mnogih priznanih make up artistov sodijo zdrava in sijoča koža ter pravilno oblikovane obrvi v sam vrh »čarobnih formul« za čudovit videz. Tokrat se bomo posvetile le kozmetično oblikovalskim nasvetom, ki bodo notranjo lepoto dopolnile in poudarile z zunanjim  lepotičenjem. Pravilno oblikovanje obrvi naredi oči večje in odpre cel obraz. Vabljeni, da se naučite pravilnega postopka, kajti s popolnim oblikovanjem dosežete popolno obliko vaših obrvi in posledično celega obraza.
Kaj potrebujemo za popolno oblikovanje obrvi?
Potrebujemo šablono, čopiče in ščetko, senčilo ali svinčnik za obrvi, gel za oblikovanje obrvi, svinčnik za oči in korektor ter od 15 do 50 minutk, odvisno od realnega stanja vaših obrvi in vaših sposobnosti oblikovanja. V kolikor ste malo manj spretne, obiščite specialistko za oblikovanje obrvi, da vam naredi osnovno obliko, katero boste doma le redno vzdrževale.
1.       Uporaba šablone, pincete, škarjic: Za lažje in natančno puljenje ter posledično za dovršeno obliko obrvi lahko uporabimo šablono. V modi so široke in košate obrvi. Izberemo šablono, ki sega od točke A do točke B, poskrbimo, da se prilega naravni obliki obrvi. Točka A se nahaja točno nad sredino leve ali desne nosnice. Točka B je v liniji roba nosu in zunanjega očesnega kotička. Nanesemo senčilo v prahu in tako zapolnimo šablono. Populimo le obrvi, ki rastejo čez šablono. Vedno jih pulimo v smeri rasti dlak. Izbiramo med ročno brušenimi konicami pincet, ki omogočajo najpreciznejše oblikovanje dlačic. Vse dolge dlačice pristrizimo tik nad širino ostalih dlačic.
2.       Uporaba senčila: Temnejši del senčila nanesemo na področje, kjer so obrvi redkejše, svetlejši del nanesemo čez celotno obrv. S ščetko zabrišemo senčilo in s tem dosežemo naraven videz obrvi.
3.       Uporaba čopičev: Čopiči so idealni za precizen nanos senčila na obrvi. Senčilo za obrvi nanesemo s čopičem z nežnimi, kratkimi in hitrimi gibi v smeri rasti obrvi. S pomočjo čopičev dosežemo naraven videz urejenih obrvi, s ščetko počešemo obrvi in tako odpremo oči.
4.       Uporaba svinčnika za obrvi: Uporabimo kratke in lahke gibe nanosa svinčnika po obrveh, s katerimi zapolnimo obrvi ali jih podaljšamo. S ščetko zabrišemo barvo in tako poudarimo naraven videz obrvi. Svinčnik lahko uporabimo na suhi ali rahlo vlažni koži.
5.       Uporaba brezbarvnega ali obarvanega gela za obrvi: Po svinčniku ali senčilu za obrvi nanesemo obarvan gel za obrvi, ki ga izberemo odtenek glede na barvo las. Nežno nanesemo po obrveh, na začetku obrvi z gibi navzgor, od sredine obrvi naprej pa povlečemo po naravni liniji obrvi.
6.       Brezbarven ali obarvan gel za obrvi nanesemo po svinčniku ali senčilu za obrvi. Neubogljive obrvi postavi na pravilno mesto brez lepljivega občutka. Nepogrešljiv izdelek za ženske, ki imajo sive, neukročene, polne obrvi ter izrazito drugačno barvo las od naravnih.
7.       Uporaba svinčnika za oči: Svinčnik za oči poudari lok in obliko obrvi, s čimer dosežemo optični učinek dvignjenih obrvi in odprtih oči. Nanesemo direktno pod obrvno kost, od začetka proti koncu obrvi. Nežno zabrišemo z blazinico prsta. Z njim ustvarimo žameten videz osvetljenih vek ter sijoče oči ter poudarimo dovršeno obliko obrvi. Mat svinčnik za oči uporabljamo kot podlago za šminko, da je le- ta bolj obstojna, kot mehko mat osnovo za oči ali kot korektor za nepravilnosti na obrazu (podočnjaki, mozolji, rdečica…), saj kožo obarva, vlaži in neguje. Svetleč svinčnik za oči uporabimo tudi za lička, za obrobo oči, čez senčilo ali šminko za bolj svetleč videz.
8.       Uporaba korektorja: Korektor prekrije rdečico in nepravilnosti le z rahlim dotikom. Izbirajte med zelo mazljivo in vlažilno formulo. Z blazinico prsta se le rahlo dotaknemo korektorja. Nanesemo ga na 'kritične predele' ter ga rahlo zabrišemo. Korektor, ki ima rumen podton, je idealen za prekrivanje bledičnosti in podočnjakov, prav tako prekriva rdečico ali temne madeže. Korektorji z gostejšo konsistenco omogočajo večjo obstojnost, a naraven videz.

OLJA ZA LEPŠE OBRVI
Tudi obrvi potrebujejo nekaj nege. Uporabite lahko ricinusovo olje ali jojoba ali mandljevo olje in samo z nekaj kapljicami pomasirajte obrvi.

SUPERŽIVILA
Kako močne obrvi imamo, kaže na to koliko imamo prirojene jetrne energije. Nežne obrvi – malo energije v jetrih, močne obrvi – veliko energije v jetrih. Jetra so naša čistilna naprava, ki skrbi, da se toksini redno izločajo iz telesa, skrbijo tudi, da naši projekti rastejo, da se lepo uresničujemo. Če imamo nežne obrvi moramo v življenju malce bolj skrbeti za čiščenje toksinov, tudi čustev, še posebno jeze. Če so obrvi dolge, pomeni, da je vaš žolčnik močan in dolg in lahkotno prebavlja vse maščobe. Če so obrvi krajše pa pomeni, da je vaš žolčnik kratek in zato imate lahko več problemov s prebavljanjem maščob.
Za nego jeter si privoščite čaj iz kopriv ali koprivno juho. Kopriva bo odlično očistila vaše telo, ga razkisala. Kopriva ima tudi največ silicija, ki skrbi za prožnost naših mišic, veziv, kože… Silicij potrebujemo, da imamo lepo in napeto kožo. Koprive odpravljajo tudi prhljaj in mastne lase.Temeljito čisti naše telo, zato jo je pametno uporabiti v tem pomladnem času.

ENERGIJSKE VAJE
Zadrga: od sramne kosti do spodnje ustnice poteka poseben meridian, ki vpliva na vaše počutje. Še posebno ga je čutiti, ko smo v družbi drugih ljudi. Če ta ne deluje ok se boste čutili neprijetno. Zato z eno ali obema rokama zarišite linijo meridiana tako, da se dotaknete telesa od sramne kosti do spodnje ustnice, kot bi vlekli zadrgo, ponovite 3x. In počutje se bo hitro izboljšalo.

 ZAKON PRIVLAČNOSTI
Kaj so prepričanja? To so samo misli, ki smo jih velikokrat mislili oz. slišali. Če so negativna nam lahko delajo velike preglavice v življenju. Npr. prepričanje 'nisem lepa, debela sem...' vam sigurno ne koristi in je prav, da ga opustite.
Kako si same spremenite negativna prepričanja o sebi?
Z blazinicami prstov tapkate na levi strani okrog ušesa, po liniji lasišča vse do zatilja. Tu si ponavljajte stavek z nikalnico. Npr. ni me več strah biti močna. In ob desnem ušesu tapkate in govorite pozitivno: Dovoljujem si biti močna ali samo Močna sem. S tem ustvarite novo povezavo med telesom, umom in duhom.
Tako delajte kak teden dni, včasih tudi več in kmalu boste opazile spremembe. (iz knjige Energijska medicina za ženske).




MEDITACIJA (je bila poslana na vaš email naslov)
V poplavi raznoraznih preparatov za lase, kozmetike in losionov, ki nam jih ponujajo proizvajalci preko reklam in trgovin,  smo največkrat  zmedeni. Zato si poglejte, preverite in nakupujte bolje ozaveščeni :
http://www.dolceta.eu/slovenija/Mod3/index.php
http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=35693
http://www.zps.si/osebna-nega-in-sport/index.php?Itemid=324

Ni komentarjev:

Objavite komentar